Årsstämma, städdag och farthinder

Årsstämma

Årsstämman är planerad till 26 april 18.30 och vi är i svarta ladan likt förra året. En regelrätt kallelse kommer i samtliga brevlådor inom kort.
Då inga motioner har inkommit innan februaris utgång anses tiden vara ute för detta i enlighet med gällande stadgar.

Städdag

Vårens städdag är planerad till 9 maj. Vi ses på gatan klockan 10.00.
Några sysslor som kan behöva göras är:
Snygga till vändzonen
Ordna med häcken i början av gatan
snygga till vid gången till busshållplatsen

Vi tänker att vi likt tidigare år grillar lite och avslutar med lite skönt häng i solen, snackar lite strunt och laddar för en fin sommar!

Farthinder

Vi har beställt nya farthinder av löst liggande modell. Dessa kommer att sättas ut när ”vintern” är över.

Anledningen till nya hinder är följande. Dels vill vi inte spika nya hål i asfalten vid varje montering. Hålen blir dessutom lite större hela tiden eftersom våra hinder flyttar sig under sommarhalvåret då det ibland går lite fort över dem. En annan anledning är att de enklare kan flyttas om vi märker att det kan skapa en trivsammare fart på annat ställe. Då vi endast har en tanke om att låsa fast dem i stolparna kan de enkelt flyttas om de gör mer nytta på ett annat ställe tänker vi.

Vi kompletterar dessutom med ett hinder så det blir totalt fyra stycken på gatan.

Vi har fört en dialog med ordförande för samfälligheten vid Settungsvägen som har två typer av lösa hinder. De har även haft fasta hinder tidigare men av samma anledning som oss valt att byta. De är mycket nöjda med den senaste som dessutom var den billigaste. Denna modell är det vi beställt.

I och med detta vill vi trycka på att tänka på hastigheten på gatan. Även om vi som bor här håller låg fart är det lätt att vänner eller skjuts gasar på lite extra. meddela gärna era nära och kära om ni märker att de kör lite hastigt.

Våra gamla hinder kommer att läggas ut till försäljning och vi hoppas få tillbaka någon krona eller två för dessa.

/ Styrelsen